Kemo 5 og lidt om bivirkninger..

Jeg kom hjem Fra Riget for et par timer siden..
Kemo nr 5 er nu overstået og jeg har “kun” 3 tilbage.
Jeg er træt. Jeg orker det ikke mere.. men alligevel gør jeg!? For jeg vil jo blive rask!
Jeg fik styr på hvad der skal ske fremover, ang. samtaler med kirurger mht. operation og rekonstruktion osv.. Det var rart at få lidt klarhed på dette område, for jeg har gået rundt som 1 stort spørgsmålstegn i alt for lang tid. Jeg har bare vidst at jeg efter endt behandling pludselig en dag vågner op i en hospitalsseng, at jeg rent instinktivt og forsigtigt vil tage et hurtigt kig ned af mig selv, føle efter.. og opdage at mine dejlige frodige bryster.. bare er væk. Ingenting. En flad bandage og nogle ucharmerende smertefulde drain hist og her, med beholdere for enden til opsamling af blod og væske. Jeg har tænkt meget på hvordan jeg vil reagere når jeg første gang skal se mig selv i spejlet. Kan jeg det!? Vil jeg gå i chok? Vil jeg begynde at græde? Vil jeg ligefrem skrige? Bliver jeg svimmel og må sætte mig ned og sunde mig?.. Måske reagerer jeg iskoldt og går ind i en slags fornægtelsesfase igen.. Det skulle ligne mig. Jeg har ingen anelse faktisk.. Men sjovt bliver det ikke!
Jeg skal amputeres!

Ok.. lidt om mine negative bivirkninger:
-Jeg er skaldet.. men håret vokser ud igen, og jeg glæder mig SÅÅÅ meget!
-Jeg har næsten ingen øjnebryn tilbage, men er jo en dygtig “makeup artist”.
-Mine øjnevipper kæmper, jeg har ca. halvdelen tilbage, og de er lange og sorte, så med lidt mascara er det ikke noget problem endnu..
-Jeg havde efter tredje kemo kvalme og opkastning i et par dage. Bla. derfor de satte kemo styrken lidt ned og det hjalp!
-Mine højre storetå er følelsesløs på overfladen, huden er ligesom “død”. Det kommer tilbage evt., eller også gør det ikke. Endnu en grund til at de satte kemo ned. For det kan brede sig..
-De første 8-10 dage efter hver kemo er jeg meget meeeget træt! At gå en lille tur, gøre rent osv.. Ja alle de små dagligdagsting kan godt føles lidt uoverskuelige. Dejligt at få hjælp fra min mor og far som jo kommer og bor hos os på skift (selvom vi godt kan gå hindanden på nerverne ind imellem, men hey vi bor småt 😉 )
-Influenza symptomer dog uden feber.
-Ledsmerter, men det er faktisk ikke så galt!
-Humørsvingninger af H til.. Ååååhh og ARGH!!!
-Jeg er måske gået i kunstig overgangsalder 😦 . Ik’ fordi jeg ønsker at få flere børn, og heller ikke fordi jeg ligefrem synes det er skide sjovt at rende rundt med pms og blive irriteret på alt og alle og tude uden nogen specifik grund men bare fordi.. DET ER SÅ SYND FOR HELE VERDEN OG ALLE DEM DER LIDER MEGET MERE END MIG, og så er det også bare SÅÅÅ synd for mig, mig og mig.. men mest de andre.. tror jeg nok!?.. Indtil jeg så får øje på den første lille røde plet. IIIHH så er alt bare heeelt fint igen 😛 .. Men helt ærlig, jeg ville gerne ha’ ventet de der 10-12 år endnu ik’..
-Hedeture!!! Fra morgen til aften. Er det kemoen? Er det den kunstige overgangsalder? WTF.. Lægerne kan ikke svare på det, fair nok. De siger at nogle kvinders menstruation stopper og kommer tilbage op til et helt år efter! Jeg kan vel kun håbe.. Men min alder er lidt imod mig på det punkt. Jeg er for ung til at være gammel, for gammel til at være ung. For helvede jeg er jo hverken fugl eller fisk 😀
-Næseblod. Den første uge er jeg så tør i næsen at der dannes skorper, og jeg er på det punkt et værre pattebarn, kan ikke lade være med at pille skorperne væk, og så bløder det jo.. Lækker info ik’?
-Mine øjne løber i vand. Jeg fik af vide at det faktisk er fordi at de udtørrer. Hvordan hænger det lige sammen?! Så jeg skal bruge øjnedråber.. men synes bare ikke det hjælper!
-Jeg havde de første 3 gange forfærdelige smerter i knoglerne, kunne dårlig nok stå oprejst i 3-4 dage. Men det er passé, for pga. nedsat kemo styrke skal jeg ikke længere sprøjte mig selv med Neulaster, som er et produkt til at styrke ens immunforsvar. Og Neulasta var åbenbart synderen mht. knoglesmerterne!

Lidt om de POSITIVE bivirkninger Muahahaha:
-Mig som har typisk sydlandsk hårvækst på benene, og normalt skal barere dem hver eneste dage (ik’ fordi jeg gider eller gør det..).. Behøver nu kun at skrabe de 3 hår i 11 række jeg har tilbage højst 1 gang om ugen! ÅÅÅhh så befriende 😛 Har stort set ingen hår fra top til tå, lige på nær armene.. og ja så har jeg jo mine øjnevipper.
-Min appetit fejler INTET, tværtimod 🙂
-Min hud er meget pænenere end den var før, har fået totalt blød babyhud i ansigtet.. helt ok!!!

Så var der vist ikke mere..

😉

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s